Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть, щоб Могильов відповів за вбитого студента

Вівторок, 1 червня 2010, 14:26

Верховна Рада планує заслухати звіт керівництва МВС щодо розслідування смерті київського студента у відділку міліції.

Про це на засіданні у вівторок заявив спікер Володимир Литвин.

"Я думаю, у Верховної Ради не буде заперечень, якщо сьогодні надійде звернення до МВС і в п'ятницю, щоб ми отримали відповідну інформацію", - сказав він.

"Я вважаю, що ми повинні заслухати міністра з цього приводу", - додав Литвин.

Деякі депутати почали наполягати на звіті міністра у середу, на що спікер попросив підготувати відповідне звернення.

"Буде готове (звернення) - буде завтра. Я не бачу приводів для дискусії. Коли запропонуєте, запросимо. Зараз я попрошу Адама Івановича (Мартинюка), він вийде на зв'язок з Генпрокуратурою, з МВС", - сказав Литвин.

У свою чергу фракція БЮТ вимагає негайного звіту міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та генпрокурора Олександра Медведька з цього приводу.

Окрім того, фракція БЮТ буде ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді "для всебічного вивчення цього випадку, а також сотень інших незаконних дій правоохоронців, які набувають системного характеру".

Як відомо, минулого тижня в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. 

Згодом міліція заявила, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції в столиці через те, що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

1 червня біля Шевченківського відділку МВС у Києві пройшла акція протесту проти дій міліції у в'язку з загибеллю студента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування