Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США передчувають, що візит Клінтон в Україну дасть мало плодів

Четвер, 1 липня 2010, 11:30

Візит державного секретаря США Гілларі Клінтон до Києва буде радше символічним і не матиме багато конкретних результатів.

Таку думку висловив керівник програми з питань європейської безпеки в американській аналітичній корпорації "РЕНД" Стівен Лерребі в інтерв'ю Радіо "Свобода".

"На мою думку, цей візит матиме передовсім символічне значення. Вона приїде до Києва, щоб розповісти українцям і світу про те, що США не забули про Україну, далі мають там свої інтереси і особливо зацікавлені у демократичному розвитку України", - сказав він.

"Я не очікую багато конкретних результатів, але це буде психологічний і політичний сигнал про те, що США і надалі співпрацюватимуть з Україною", - додав вашингтонський експерт.

Лерребі зазначив, що "Клінтон буде доводити, що США дуже турбує питання вільної преси, і намагатиметься привернути увагу до проблеми утисків журналістів".

Але чи матимуть практичний результат її слова, за словами експерта, "залежить від того, чи українці хочуть мати добрі відносини зі США". "Якщо ні, то вони продовжать чинити тиск на незалежні ЗМІ і громадські організації", - сказав Лерребі.  

Як відомо, візит Клінтон до України очікується 2-3 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування