Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче смерті блоків

Неділя, 4 липня 2010, 23:58
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що блоки повинні мати право брати участь у місцевих виборах.

Про це вона заявила в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Я категорично заперечую проти бажання партії влади прибрати блоки взагалі, як учасників виборчих процесів. Це дуже погано", - зазначила Тимошенко.

"Я взагалі здивована, що вони обмежують право участі молодих партій в місцевих виборах. Наша фракція не буде за це голосувати", - наголосила вона.

"Ми вважаємо, що всі партії і всі блоки мають право приймати участь в місцевих виборах, які будуть тоді, коли, можливо, там сон побачить Янукович", - додала лідер БЮТ.

За словами Тимошенко, "блоки - це не погано".

"Це європейська традиція. Блоки - це як раз енергія, це об'єднання, це концентрація зусиль. Я хотіла б, щоб право партій об'єднуватися в блоки залишилося", - сказала вона.

"Крім того, блок - це можливість залучити громадянське суспільство. Ви знаєте, що по блоковим спискам можуть йти безпартійні люди", - заявила лідер БЮТ.

На питання, чи залишиться БЮТ як блок, Тимошенко відповіла: "Безумовно".

Як відомо, у законопроекті Партії регіонів про місцеві вибори, який Верховна Рада прийняла за основу, є норма, згідно з якою у цих виборах мають право брати участь лише партії.

Також цей документ передбачає, що місцева організація партії може брати участь у місцевих виборах тільки в тому випадку, якщо вона була зареєстрована не пізніше, ніж за 365 днів до дати виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: