Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" вирішили посварити Тимошенко з Яценюком і Гриценком

Середа, 7 липня 2010, 10:59
 

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов вніс до закону про вибори до другого читання поправки, які дещо пом'якшують його.

Про це в середу пише газета Сегодня.

Поправками знімається заборона на участь у виборах місцевих парторганізацій, зареєстрованих пізніше жовтня 2009 року, а також дозволяється участь у виборах мерів і у мажоритарних округах самовисуванцям.

Сам Єфремов коментує свою ініціативу обережно: це моя ініціатива, а підтримає її коаліція чи ні, не відомо.

У свою чергу лідер партії "Громадянська позиція", нунсівець Анатолій Гриценко, упевнений, що поправки лідера регіоналів будуть прийняті. " Під тиском громадськості Партія Регіонів і коаліція прийняли ці поправки", - сказав він. 

У той же час, видання з посиланням на джерела в ПР відзначає, що таке рішення прийняте, щоб не підсилювати позиції БЮТ.

"Неучастю Яценюка й Гриценка ми тільки підсилювали позиції БЮТ і "Нашої України", які втратять сильних конкурентів на Заході й у Центрі", - сказав співрозмовник.

Що стосується самовисуванців, то забороною на них регіонали раніше прагнули схилити безпартійних мерів Дніпропетровська - Івана Куличенка й Кривого Рогу - Юрія Любоненка до вступу в ПР.

Але зараз вони не вважають це проблемою - мовляв, із цими мерами й так можна домовитися. Та й більшість самовисуванців по всій країні й так будуть потім співробітничати із владою.

Якщо ж залишити право висувати кандидатів тільки від партій - тоді багато бізнесменів і просто впливові люди на тій же Західній Україні повинні будуть іти під прапорами БЮТ.

Тим часом можуть бути проблеми й у ПР. Причому в містах-мільйонниках південного сходу. Тут регіоналам конкуренцію складе не опозиція, а їх же партнер Тігіпко і його "Сильна Україна".

Як розповів співрозмовник у керівництві СУ, вони збираються висувати свого кандидата на мера Харкова: "Можливий кандидат від Партії Регіонів Кернес не дуже популярний у місті, і ми можемо виставити йому альтернативою одного із замів нинішнього губернатора Добкіна".

У планах команди Тігіпка взяти участь у виборах мерів Дніпропетровська й Одеси. Але з кандидатами поки не визначилися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування