Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецький університет захищає свого ректора від Табачника

Четвер, 5 серпня 2010, 12:10
 

Викладачі Донецького національного університету просять владу скасувати указ міністра освіти Дмитра Табачника про звільнення ректора Володимира Шевченка.

Звернення адресовано президенту Віктору Януковичу, прем'єру Миколі Азарову й спікеру Верховної Ради Володимиру Литвину, повідомляє "Дзеркало тижня".

У листі викладачі називають відставку ректора  ДНУ "несподіваною й нічим не обґрунтованою". 

Вони нагадали, що в липні 2010 року закінчувався термін контракту Володимира Шевченка про роботу його на посаді ректора.

"Конференція трудового колективу Донецького національного університету одноголосно висунула його кандидатуру на наступний строк. Він успішно виступив зі звітом на кадровій комісії міністерства освіти. Вибори ректора мали відбутися у вересні 2010 року", - сказано в листі.

Однак, як відзначили автори звернення, потім зненацька для всього колективу й абсолютно невиправдано наказом міністра освіти Шевченко був відсторонений від виконання своїх обов'язків у зв'язку із закінченням контракту.

"На превеликий жаль, все це відбулося в розпал вступної кампанії й завдає удару по іміджу й авторитету Донецького національного університету не тільки в регіоні, але й у масштабах всієї країни", - вказується у відкритому листі.

У цьому зв'язку автори листа попросили президента, прем'єра й спікера скасувати наказ міністра освіти й призначити на вересень 2010 року вибори ректора ДНУ.

Шевченко 29 липня повідомив про те, що був звільнений наказом глави Міносвіти Дмитра Табачника.

У свою чергу Табачник заявив, що Володимира Шевченка ніхто не звільняв, а в нього просто закінчився строк контракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування