Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму знову показують кіно з російською мовою

Субота, 4 вересня 2010, 15:30

У кінотеатрах Криму знову почали показ фільмів, дубльованих російською мовою.

Так, пише газета "Сегодня", у двох провідних кінозалах Сімферополя - "Спартак" та імені Шевченка - російською мовою крутять мультфільм "Воруши ластами", фільми "Мачете", "Зоряний ескорт", "Піраньї", "Нестримні".

В уряді АРК упевнені, що санкцій не буде.

"Керівництво країни позитивно ставиться до того, щоб у Криму прокат фільмів здійснювався російською мовою", - заявила заступник голови Ради міністрів автономії Тетяна Умріхіна.

"Ми поставили собі за мету - домогтися того, щоб можна було показувати в кінотеатрах фільми й мультики російською мовою. У Мінкультури нас розуміють. Тепер все залежить від парламенту", - зазначила вона.

Народний депутат-"регіонал" Вадим Колесніченко пояснює: "Це тимчасовий вихід. Ми повинні дати можливість людям у регіонах дивитися фільми рідною мовою".

"Фільми російською демонструються "за замовчуванням", тобто держава не збертає на це уваги й це відбувається з мовчазної згоди влади, хоча законних підстав для цього немає. Потрібно ухвалення закону про мови, та він поки не внесений до порядку денного й навіть не зареєстрований", - сказав він.

У Мінкульті газеті не змогли поки дати коментар.

Відповідно до чинного законодавства, крутити фільми в кіно російською мовою в Україні у принципі не заборонено - якщо лише вони дублювалися на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування