Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-прем'єр Великобританії повторив "подвиг" Литвина

Субота, 4 вересня 2010, 21:19

Колишнього прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера закидали черевиками та яйцями в столиці Ірландії Дубліні.

Туди він прибув для першої роздачі автографів після виходу своєї книги мемуарів, повідомляє в суботу "Інтерфакс" із посиланням на британський телеканал "Скай ньюс".

Декілька десятків демонстрантів антивоєнного руху намагалися зірвати презентацію автобіографічної книги Блера "Подорожі", яка побачила світ 1 вересня й уже стала бестселером у Великобританії, повідомляє також Радіо "Свобода".

Навколо книгарні "Ісон" на О'Коннел-Стріт була виставлена чимала охорона, однак протестувальники проти війни прорвали важкі загорожі, вступили у бійку з поліцією, а в Блера полетіли яйця та черевики.

Снаряди не досягли цілі, бо колишнього прем'єра Великобританії, який виходив із машини, захистила парасолями його охорона.

Активісти, стоячи під проливним дощем, скандували вслід британському політику: "Агов, агов, Тоні, агов, скільки ж сьогодні ти вбив дітей?". Вони також кричали: "Тоні Блер - військовий злочинець" і "на твоїх руках кров".

Для забезпечення безпеки у натовпі навколо магазина ще вранці з'явилися переодягнені в цивільне детективи, був припинений рух трамвая, а сусідні вулиці перекриті.

Суворі заходи безпеки були застосовані й щодо відвідувачів "Ісона", які пришли до Блера підписати його книгу "Шлях" (інший варіант перекладу - ред.).

Разом із тим, "Скай ньюс" повідомляє, що Блер спеціально почав тур презентацій своєї книги за межами Великобританії, щоб знизити гнів невдоволених.

У книзі своїх спогадів екс-прем'єр Великобританії, зокрема, захищає своє рішення щодо участі британських військ у вторгненні в Ірак у 2003 році.

Як відомо, у квітні цього року спікера Верховної Ради України Володимира Литвина депутати опозиції "обстріляли" яйцями в парламенті, коли там депутати коаліції ратифікували "харківські угоди" президентів України та Росії.  

Тоді Литвина також захищали від яєць розкритими парасолями - і він продовжував вести засідання Верховної Ради.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування