Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді розбиратимуться з випадками тиску на ЗМІ

Понеділок, 6 вересня 2010, 15:50

7 вересня, об 11:30, відбудеться засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ й тиску на свободу слова.

Як повідомляє прес-служба ВР, на ньому плануються розглянути питання щодо зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва і ситуацію навколо ТРК "Чорноморська".

Також планується заслухати представників регіональних ЗМІ про факти перешкоджання журналістській діяльності та тиску на свободу слова з боку правоохоронних органів та місцевої влади, а також питання майбутнього розвитку телерадіопростору.

На засідання ТСК запрошені представники Національної спілки журналістів України, Київської незалежної медіа-профспілки, заступник редактора харківської газети "Новий стиль" Петро Матвієнко, керівник одеського ТРК "АТВ", регіональні журналісти, які зазнали утисків, представники "5 каналу" та ТВі.

Також на засіданні розглянуть питання щодо конкурсу, оголошеного Нацрадою з питань телебачення й радіомовлення 30 вересня 2009 року і оголошеного недійсним, чинності ліцензій ТРК НБМ, ТРК "Експрес-інформ", ТРК "Телерадіосвіт", а також питання майбутнього розвитку телерадіопростору.

Крім того, члени ТСК планують розглянути пропозицію депутата В'ячеслава Кириленка щодо проведення спецзасідання парламенту, присвяченого ЗМІ та ситуації зі свободою слова, а також про спрямування листа до президента з фактами утиску прав журналістів.

Як повідомили "Телекритиці" в секретаріаті комісії, за весь час її роботи зареєстровано 46 листів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...