Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зібрався рятувати світ від дефіциту продовольства

Неділя, 3 жовтня 2010, 10:15

Прем'єр Микола Азаров звернувся до Світового банку з пропозицією збільшити інвестиційний портфель для України.

Відповідну пропозицію він зробив під час переговорів з віце-президентом Світового банку Інгер Андерсен у Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він запропонував Всесвітньому банку реалізувати в Україні глобальну програму продовольчого забезпечення, розраховану принаймні на 10 років.

"Вже в 2010 році дефіцит зерна у світі досягне 60 мільйонів тонн і, очевидно, в найближчі 10 років світ зіткнеться з дефіцитом продовольства", - зазначив прем'єр.

"У той же час Україна потенційно може виробляти понад 100 мільйонів тонн зерна, тобто ми здатні стати частиною глобальної програми продовольчої безпеки", - вважає Азаров.

"Інших ресурсів, крім ресурсів Світового банку, які могли б забезпечити таку програму, напевно, не існує", - підкреслив він.

У свою чергу Андерсен заявила, що пропозиція українського уряду є дуже актуальною.

Аграрне виробництво знаходиться у фокусі посткризового світу, оскільки глобальна зміна клімату різко змінила звичну картину сільськогосподарського виробництва.

На переконання віце-президента Світового банку, у цей час актуальна серйозна міжнародна дискусія з приводу забезпечення сталого розвитку продовольчого ринку.

Вона зазначила, що президент Світового банку приділяє цій темі особливу увагу.

Зараз починається підготовка нової стратегії Світового банку для України, в рамках якої амбітна ідея, висловлена прем'єром, буде ретельно розглянута.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування