Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко вважають, що Грищенко дезінформує Януковича

Середа, 6 жовтня 2010, 23:17
Міністерство закордонних справ спотворює висновки ПАРЄ та вводить суспільство в оману.

Про це заявив заступник глави ВО "Батьківщина" Григорій Немиря, повідомляє УНІАН.

"Коментар МЗС засвідчує, що в потьомкінській демократії тепер з‘явилося і потьомкінське Міністерство закордонних справ ", - сказав він.

Політик зазначив, що "МЗС стверджує, що "остання резолюція ПАРЄ вітає появу політичної стабільності в Україні, забезпечену за підсумками лютневих чесних та прозорих президентських виборів, а також консолідацію влади як необхідну умову здійснення демократичних та економічних реформ".

На справді ж в Резолюції говориться наступне: "Беручи до уваги занепокоєння, висловлене щодо концентрації влади новими лідерами України, Асамблея вважає, що консолідація влади новоствореною адміністрацією, якщо вона досягається за допомогою демократичних процедур, є зрозумілою, та у багатьох випадках навіть бажаною".

"Однак застерігає, що така консолідація не повинна призвести до монополізації влади однією політичною силою, оскільки це підірвало б демократичний розвиток країни", - цитує Немиря резолюцію.

Представник "Батьківщини" також спростував заяву МЗС про те, що "члени представницьких органів влади 47 країн-учасниць Ради Європи рішуче відхилили спроби окремих політичних сил невірно інтерпретувати логіку внутрішніх процесів в Україні.

"На справді ж, ПАРЄ визнала факти, які свідчать про встановлення авторитарного режиму в Україні, про ерозію демократії та тиск на опозицію та вільні ЗМІ, - факти, про які неодноразова заявляла опозиція, представники громадянського суспільства та ЗМІ", - наголосив Немиря.

В партії закликають "потьомкінське МЗС припинити дезінформувати президента Януковича та українське суспільство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування