Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: У "Свободи" і "Регіонів" більше можливостей для діалогу, ніж здається

Середа, 3 листопада 2010, 09:17

Успіх ВО "Свобода" на місцевих виборах дає їй шанс увійти до наступного складу Верховної Ради.

Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловив німецький політолог Андреас Умланд.

"Якщо довіряти екзит-полам, то поки в загальноукраїнському масштабі ВО "Свобода" набирає понад 5 відсотків", - сказав він. 

"Проблема  в тому, що ВО "Свобода" є не просто право-популістською, а правоекстремістською політичною силою. Вона входить до європейського альянсу правоекстремістських партій, разом з такими відомими представниками, як французький "Національний фронт" Жан-Марі ле Пена, Британська національна партія Ніка Ґриффіна, національний рух за нову Угорщину "Йоббік", - сказав Умланд.

Тому експерт попереджає, що присутність ультра-націоналістів у Верховній Раді може зашкодити міжнародному іміджу України.

Він також вважає, що, попри полярність поглядів Партії регіонів і  ВО "Свобода", у цих політичних рухів може бути навіть більше можливостей для діалогу, ніж здається на перший погляд.

"Багато спекуляцій зосереджені навколо того, що піднесення "Свободи" не обійшлося без таємної допомоги Партії регіонів. Передусім заради того, щоб досягти ще більшого розколу в "помаранчевому" таборі", - сказав політолог.

На його думку, причин для посилення популярності ультра-націоналістів в Україні є кілька.

"Це має стосунок до світової економічної кризи, яка сильно зачепила Україну. Свою роль відіграли й конфлікти, а потім і розпад "помаранчевого" табору. Водночас упродовж минулих місяців лідери "Свободи" активно з'являлися в ЗМІ", - сказав експерт.

Умланд переконаний, що часта присутність активних діячів "Свободи" в дискусіях на центральних каналах телебачення зробила значний внесок в успіх партії на виборах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: