Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: українці не вірять в чесність виборів

Середа, 3 листопада 2010, 20:27

Понад 60% українських громадян не вірять в чесність місцевих виборів, які відбулися в Україні 31 жовтня.

Про це лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю Newsweek Poland.

"Влада мала в руках усі карти: суди, Центральну виборчу комісію, територіальні виборчі комісії, місцеву адміністрацію. За даними опитувань понад 60% українців не вірять, що вибори були чесними. І вони мають рацію", - цитує політика її офіційний сайт.

Тимошенко нагадала, що українська опозиція апелювала до міжнародної громадськості, наводячи факти щодо планування владою фальсифікації виборів.

"Влада навіть у законі записала, що члени комісій мають право видаляти спостерігачів з виборчих дільниць. У законі також записано, що протокол, яким затверджуються результати виборів, буде вважатися дійсним за наявності підписів лише 3 із 18 членів комісій. Вони можуть це зробити в будь-якому місці і без свідків", - пояснила вона.

Лідер "Батьківщини" розповіла, що за новими технологіями активісти Партії регіонів почали створювати партійні осередки під назвою партії "Батьківщина".

"Потім вони реєструвалися в суді і МВС, а відтак висували кандидатів у депутати, унеможливлюючи висування кандидатур справжніх діячів моєї партії", - заявила вона.

"Це шахрайство, зокрема, мало місце в тих областях, де під час останніх президентських виборів я досягла чималого успіху. Чи можна це взагалі назвати виборами, якщо не важливо, хто і як голосує, але важливо, як буде написаний протокол, і хто підрахує голоси?", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: