Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича жартують про Ющенка, свічку й синагогу

Вівторок, 7 грудня 2010, 08:51

В Адміністрації президента говорять, що президент Віктор Янукович може й відвідати Центральну синагогу Києва в одне з головних єврейських свят - Хануку.

"Якщо буде "вікно" у графіку, чому б і ні? Але поки офіційне запрошення не отримане, ми нічого не можемо коментувати", - сказало газеті "Сегодня" джерело в оточенні глави держави.

А на слова про те, що за повір’ям президент, який запалить свічу в синагозі на Хануку, буде переобраний на другий термін, цей співрозмовник жартома відповів: "Треба дізнатися, чи ставив свічку Ющенко?".

Як відомо, у понеділок головний рабин України Моше Реувен Асман запросив президента Януковича в Центральну синагогу Києва відсвяткувати єврейське свято Хануку, що почалося 1 грудня й закінчиться 9 грудня.

"Всі президенти в різних країнах завжди приходять на святкування Хануки й запалюють свічу. Сподіваюся, що Віктор Янукович відвідає нас", - сказав головний рабин. І розповів про повір'я, відповідно до якого президент, який запалить свічу в синагозі на Хануку, буде переобраний на другий термін, якщо тільки він цього побажає.

Втім, того ж дня заступник глави адміністрації президента Ганна Герман повідомила, що не бачила в планах Віктора Януковича відвідування синагоги: "Президент привітав євреїв з їхнім святом, я не бачила в його плані відвідування синагоги".

Вона підкреслила, що Янукович "завжди ходить у храми тієї церкви, до якої він належить із дитинства, у якій він хрещений, і в яку він ходив завжди".

"Віра президента не залежить від того, скільки він термінів буде очолювати державу", - заявив також Герман.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...