Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У прокуратурі кажуть, що тягнибоківці ще не скаржилися

Середа, 5 січня 2011, 18:35

У Запорізькій прокуратурі нічого не знають про затримання активістів "Свободи" за вибух пам'ятника Сталіну.

Як заявив на прес-конференції прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов, наглядовий орган призначив керівництву Головного управління МВС в області проведення службового розслідування з цього питання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, обласна прокуратура досі не отримала жодної скарги від представників політичної організації, які робили заяви ЗМІ про те, що вони затримувалися міліцією.

"Тим не менше ми відреагували на попередження і призначили керівництву ГУ МВС службове розслідування. Щоб вони перевірили хто доставлявся, хто затримувався. Жодних скарг від політичної організації, яку б переслідували, ми не отримували", - заявив Павлов.

У свою чергу, керівник запорізької облорганізації "Свободи" Віталій Подлобніков заявив: "Скаргу в обласну прокуратуру на дії міліції 1 січня - під час нашого затримання і допиту - я і мій заступник Юрій Гудименко направили тільки вчора рекомендованим листом".

"Мабуть, наші скарги до прокурора ще не дійшли. Там ми вимагаємо притягти до відповідальності міліціонерів", - зазначив він.

Також, Подлобніков розповів, що виклики членів запорізької організації ВО "Свобода" на допит у міліцію у справі про вибух пам'ятника тривають. За його словами, "на допиті побувало ще двоє активістів "Свободи", один з них дотепер знаходиться в міліції".

Як відомо, у новорічну ніч 31 грудня на території Запорізького обкому Компартії невідомі підірвали пам'ятник Йосипу Сталіну.

Відповідальність за вибух взяла на себе організація "Рух Перше січня", яка оголосила про це через інтернет.

Прокуратура Запорізької області прийняла рішення перекваліфікувати кримінальну справу за фактом вибуху за частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу (терористичний акт).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування