Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не розуміє, чому сусіди мовчать про "придушення демократії"

Понеділок, 7 лютого 2011, 17:04

Світова спільнота не має закривати очі на придушення демократії в Україні, вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Про це вона написала у своїй статті для "The Moscow Times" "Зраджена Помаранчева Революція".

"Той факт, що уряд було демократично обрано, не означає, що справа свободи перемогла. Решта світу не має закривати очі на відкат до авторитаризму", - зазначила Тимошенко.

"Проте сьогодні не тільки багато сусідів України мовчать щодо придушення демократії в Україні Януковичем, але деякі відкрито прославляють передбачувану "стабільність", яку нав'язав його режим", - додала вона.

На думку Тимошенко, на посаді президента Віктор Янукович "розглядає закон і Конституцію, як Карл Маркс: для нього це суміш сентиментальності, забобонів та несвідомої раціоналізації приватних інтересів".

"Викрадення результатів виборів, приховування результатів голосування і неповага до верховенства права – це заперечення демократії. Ті, хто з цим пов'язаний, повинні розглядатися як вороги демократії, і з ними слід поводитися відповідно", - зазначила вона..

На думку Тимошенко, один із способів "допомогти захистити демократичну революцію від зради зсередини" полягає у створенні справжнього громадянського суспільства.

"Ми в Україні засвоїли цю істину за допомогою жорсткого досвіду комуністичної епохи. Хоча комунізм може час від часу співіснувати з приватною власністю, а іноді і з приватними підприємствами, він ніколи не може співіснувати з громадянським суспільством. Найбільш вирішальна атака, яка супроводжує встановлення будь-якої диктатури, полягає в нападі на громадянське суспільство", - написала вона.

Тимошенко зазначила, що "коли громадянське суспільство залишається недостатньо розвиненим, кожна проблема фільтрується через "велику людину", яка сидить на самій верхівці".

"Таким чином, чим більше влади зосереджено в центрі, тим більше можливостей для антидемократичних сил отримати або повернути контроль над країною", - вважає вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування