Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко припускає, що з Корнійчуком зводять рахунки Портнов і Кузьмін

Вівторок, 8 лютого 2011, 07:35

Голова Верховного суду Василь Онопенко припускає, що справа у відношенні його зятя Євгена Корнійчука пов’язана з неприязними відносинами між ним і високопоставленими посадовими особами.

Про це він сказав у інтерв’ю газеті "Комерсант-Україна".

Так, на згадування про конфлікт межу Корнійчуком (під час його перебування першим заступником міністра юстиції), нинішнім першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним і Портновим, і питання, чи може йтися про помсту, Онопенко сказав:

"Так, про непрості відносини між моїм зятем і Кузьміним з Портновим багато писали в пресі. Наскільки я розумію, були конфлікти", - сказав він.

"Якщо ви пам’ятаєте, в 2009 році були й кримінальні справи у відношенні Корнійчука, порушені слідчими Генпрокуратури, яких курував Кузьмін. Тоді в робочому кабінеті Корнійчука провели обшук. Зараз уже втретє чи вчетверте порушена кримінальна справа - тепер уже особисто Кузьміним", - зазначив голова ВСУ.

"Я можу припустити, що більшою мірою причина негараздів Корнійчука полягає в особистих неприязних відносинах між ним і певними посадовими особами, які, зважаючи на все, вирішили з’ясовувати відносини за допомогою даної їм влади", - сказав він.

Онопенко зазначив також: "Я вчора разом з онуками й дружиною був у Покровському монастирі, де поставив свічу за здоров'я моїх опонентів".

Як відомо, 22 грудня 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, а сам екс-заступник міністра юстиції був поміщений у СІЗО.

30 грудня Печерський районний суд Києва заарештував його до 23 лютого. Пізніше апеляційний суд підтвердив це рішення.

31 січня 2011 року Генпрокуратура завершила слідство у цій справі.

7 лютого Генпрокуратура повідомила, що також перевіряє інформацію про причетність Корнійчука до незаконного заволодіння кредитними коштами іноземного банку.

Раніше повідомлялося, що 16 березня 2010 року приватне акціонерне товариство "Сведбанк Інвест" звернулося в Печерський райсуд Києва з вимогою витребувати з Корнійчука 4 млн. 730 тис. доларів США.

У позовній заяві сказано, що Корнійчук, будучи нардепом від БЮТ, у 2007 році "виступив поручителем за кредитами низки фізичних осіб на загальну суму 4 млн. 730 тис. доларів США", а потім відмовився виконати відповідні зобов'язання.

Корнійчук запевняв, що "не заключав ніяких кредитних угод із "Сведбанк Інвест".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...