Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Wikileaks: Вірменія тиснула на українського посла через голодомор

Середа, 9 лютого 2011, 13:52

Вірменія намагалася натиснути на Україну в 2008 році, щоб вона відмовилася проводити заходи, присвячені пам'яті голодомору.

Про це розповів колишній посол України у Вірменії Олександр Божко своєму американському колезі.

Відповідну депешу, оприлюднену Wikileaks, публікує Російський репортер.

Так український посол у Вірменії розповів американському послу про те, що в його апартаменти в неділю 19 жовтня вдерлися невідомі.

"На думку українського посла, цей злочин мав відношення до його опору спробам уряду Вірменії змусити його скасувати захід, присвячений пам'яті голодомору, який він провів у понеділок 20-го жовтня - у день, коли російський президент Дмитро Медведєв прибув зі своїм першим державним візитом у Вірменію", - говориться в повідомленні.

У депеші говориться, що за день до цього міністр закордонних справ викликав до себе українського посла, де йому було недвозначно рекомендовано скасувати запланований захід. Він відмовився.

"19 жовтня в період, коли посол був відсутній, у його апартаменти було вчинено проникнення, його особисті речі розбиті й розламані, при цьому украдено було зовсім небагато. Поліція прибула на місце злочину тільки через півтори години", - говориться в повідомленні.

Божко розповів американському послу, що, на його думку, це була спроба його залякування перед запланованим заходом пам'яті Голодомору.

"Жодна з офіційних осіб з уряду Вірменії на захід не прибула, а вірменське громадське телебачення (Канал Н1) у своєму вечірньому огляді новин охарактеризувало захід як "жахливе" і "підходяще тільки для цирку", - говориться в повідомленні.

У той же час, у своєму коментарі посол США у Вірменії Марі Йованович зазначила, що сумнівається "у політичній мотивації пограбування".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...