Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Vanco збирається почати хазяйнувати на шельфі до липня

Середа, 2 березня 2011, 12:51

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd розраховує в першому півріччі 2011 року почати геологорозвідувальні роботи на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Про це повідомив президент компанії Джим Баун у ході українського енергетичного форуму, організованого Інститутом Адама Сміта.

"Ми сподіваємося, що зможемо почати освоєння українського шельфу вже в першій половині цього року", - сказав він, повідомляють "Українські новини".

Баун також зазначив, що мирову угоду з Кабінетом міністрів буде підписано найближчим часом.

Як відомо, на початку лютого цього року Кабмін відклав затвердження мирової угоди з Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські острови) за міжнародним розглядом навколо розірвання угоди про розділ продукції (УРП) по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

19 жовтня 2007 року між урядом і компанією Vanco International (Бермудські острови) було підписано угоду про розділ продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Згодом Vanco International передала усі права та зобов'язання за УРП Vanco Prykerchenska (Віргінські острови).

Це стало основною причиною розриву з боку Кабміну угоди й початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100%-ою дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками є: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького на паритетних засадах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування