Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв: ЄС повинен уникати ультиматумів

Субота, 26 березня 2011, 13:16

Україна готова шукати компроміс щодо угоди про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом вже до літа цього року, але ЄС також повинен проявляти гнучкість, уникаючи ультимативних підходів.

Про це заявив перший віце-прем‘єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв у суботу в Брюсселі на зустрічі з членом Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Сторони обговорили підготовку до наступного раунду переговорів зі створення зони вільної торгівлі, який відбудеться 4-8 квітня в Брюсселі, та підтвердили спільне прагнення завершити переговори протягом поточного року.

Клюєв і Фюле торкнулися питань інвестиційного клімату в Україні, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

У цьому зв’язку Клюєв запевнив європейську сторону в готовності уряду вести відритий діалог з європейським бізнесом для вирішення проблемних питань їх діяльності в Україні.

Сторони у ході зустрічі також заявили про готовність прискорити роботу з укладення Меморандуму про взаєморозуміння щодо надання Україні макрофінансової допомоги з боку ЄС.

Окрема увага була приділена підготовці до Конференції "Двадцять п’ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього", яка відбудеться 19 квітня в Києві. Сторони наголосили на важливості мобілізації 740 млн. євро з метою реалізації чорнобильської проектів, у тому числі проекту побудови "Укриття".

Крім того, Клюєв та Фюле обговорили внутрішню ситуацію в Україні, зокрема хід виборчої, конституційної та пенсійної реформ. Фюле, у свою чергу, поінформував співрозмовника про економічну та політичну ситуацію в ЄС та підсумки Саміту Євросоюзу.

Клюєв бере участь у щорічному Брюссельському форумі, який на три дні збирає в європейській столиці лідерів провідних країн світу. В 2011 році провідною організатори заходу визначили дискусійну сесію "Європейська Політика Сусідства".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування