Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Плиточникам" з Майдану пред'явили звинувачення

П'ятниця, 4 березня 2011, 17:40

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві завершило розслідування кримінальної справи про пошкодження плитки на Майдані Незалежності.

Про це повідомив прес-секретар ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук, передають "Українські новини".

За його словами, протокол про завершення досудового слідства у справі був пред'явлений обвинуваченим.

Поліщук зазначив, що у цій справі, за статтями вчинення злочину групою осіб, умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах та групове порушення громадського порядку, всього звинувачуються 7 осіб.

Шістьом з них вже пред'явлені звинувачення, а один з них з них знаходиться в розшуку.

За даними ГУ МВС у Києві, лише 2 з обвинувачених, серед яких і глава "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, раніше не мали проблем із законом, а решта 5 чоловік раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

Також Поліщук зазначив, що не відповідає дійсності інформація про те, що максимальним покарання обвинуваченим у цій справі може скласти позбавлення волі на термін до 15 років.

Він підкреслив, що за основною санкцією статті мінімальне покарання передбачено у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень), а максимальне у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Далі обвинувачені повинні почати знайомитися з матеріалами кримінальної справи, після чого її буде направлено до суду для розгляду по суті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування