Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко проштовхнув меморандум з нафтовиками проти волі Клюєва і Лавриновича?

П'ятниця, 1 квітня 2011, 11:20

Мінфін, Мінекономрозвитку і Мін'юст були проти підписання меморандуму Кабінету міністрів із власниками нафтопереробних заводів.

За інформацією ZN.UA, перший проект меморандуму двічі переписували, залишаючи в основі дещо ультимативне ув'язування зобов'язань НПЗ із уведенням мита на імпорт нафтопродуктів.

Однак 13 березня спочатку міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, а потім і прем'єр Микола Азаров заявили, що мито зараз не на часі, ціни високі, а мита додадуть 1,5–2,0 грн до ціни літра нафтопродуктів. І меморандум "забуксував", пише видання.

Уже 25 березня Міненерго взялося проштовхувати цей документ із новою силою, забравши пункт про мито.

У результаті меморандум був підписаний, незважаючи на висновок Мін'юсту: "Пункт 2.2 меморандуму (щодо виконання компаніями рівня цін на нафтопродукти в межах рекомендованого коридору, що встановлюється секретаріатом ЕАГ) суперечить основам Господарського кодексу України... Відповідно до Кодексу, вільні ціни на усі види продукції визначаються суб'єктами господарювання самостійно..."

Характерно, що фінальний текст меморандуму оприлюднено так і не було. Не виключено, що численні зауваження змусили прем'єра утриматися від підписання меморандуму (це зробив Бойко), хоча на церемонії Азаров був присутній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...