ПУКАЧА ПЕРЕДАЛИ ДО СУДУ, а справу Кравченка закривають

П'ятниця, 1 квітня 2011, 22:22

Справа генерала Олексія Пукача по звинуваченню у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе направлена до суду.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Справа направлена до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - зазначається в повідомленні.

Також направлена постанова про закриття кримінальної справи в суді щодо померлого Юрія Кравченка.

Слідство установило, що Пукач, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра МВС Юрія Кравченка та інших посадових осіб у травні–вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе та 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи.

У тому числі, знищено документи щодо незаконного зовнішнього спостереження за Георгієм Гонгадзе, чим завадив органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства, сказано в повідомленні.

ГПУ 31 березня 2011 року затвердила обвинувачує Пукача за ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 364 КК України і ч. 3 ст. 166 та п. п. "в", "і" ст. 93 КК України 1960 року.

Таким чином Пукача обвинувачують:

-  в умисному вбивстві, вчиненому у зв'язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов'язку, вчинене за попереднім зговором групи осіб, або організованою групою, що карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років або довічним позбавленням волі,

- перевищенні влади або посадових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки, що карається від 5 до 12 років ув'язнення за Кримінальним кодексом, який діяв до 2001 року.

- у перевищенні службових повноважень, що карається позбавленням волі від 3-8 років,

- зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки, що карається позбавленням волі від 3-6 років за новим Кримінальним кодексом.

Таким чином Пукачу загрожує довічне ув'язнення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування