Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Афганістані жорстоко вбили співробітників ООН

Субота, 2 квітня 2011, 13:42

Щонайменше 14 осіб було вбито в результаті нападу демонстрантів на місію ООН в місті Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану в п'ятницю.

Троє із загиблих - співробітники ООН з Норвегії, Румунії та Швеції, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Під час нападу був поранений глава місії ООН, якому вдалося врятуватися. У числі поранених - громадянин Росії Павло Єршов. За деякими повідомленнями, двоє з убитих були обезголовлені.

Представники місцевої влади розповіли, що до протестів людей закликали афганські священнослужителі, приводом до чого стало спалення Корану, влаштоване в одній з церков у США.

Натовп з кількох тисяч людей напав на будівлю ООН з криками "Смерть США! Смерть Ізраїлю!" після п'ятничної молитви.

За словами прес-секретаря місії ООН в Афганістані Кірана Дуайера, співробітники у представництві в Мазарі-Шаріфі не були озброєні і фактично виявилися заблокованими в будівлі, де натовп влаштував за ними справжнє полювання.

Представник місцевої поліції заявив, що ситуація в місті знаходиться під контролем і що заарештовано 27 осіб.

Напад на місію ООН в Афганістані рішуче засудили НАТО і Євросоюз, а також президент США Барак Обама і МЗС Росії.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун назвав те, що сталося в Мазарі-Шаріфі, "обурливим і боягузливим нападом, який не може бути виправданий ні за яких обставин".

20 березня американський пастор Уейн Сапп спалив Коран у своїй церкві в штаті Флорида. У п'ятницю акції протесту проти спалення Корану пройшли в кількох афганських містах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: