Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович благословив збільшення допомоги при народженні дитини

П'ятниця, 8 квітня 2011, 10:52

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону про державну допомогу сім'ям з дітьми щодо виплати допомоги при народженні дитини.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Як відомо, даний закон Верховна Рада ухвалила 17 березня.

Цим документом передбачено, що допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину (24 тис. 480 грн.); кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину.

Враховуючи, що з 1 січня 2011 року розмір прожиткового мінімуму для дітей до 6 років становить 816 грн., то сума державної допомоги при народженні дитини становитиме 24 тис. 480 грн. на першу дитину, 48 тис. 960 грн. - на другу, 97 тис. 920 грн. - на третю і кожну наступну дитину.

Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини.

Решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування