Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять не обмежувати Тимошенко і К°

П'ятниця, 8 квітня 2011, 18:40

Президента Віктора Януковича просять застосувати вето до закону, який обмежує строки ознайомлення обвинуваченого і захисника з матеріалами кримінальної справи.

Відповідне звернення президенту направив депутат, лідер партії "Україна Майбутнього" Святослав Олійник, повідомляє УНІАН.

"Цей законопроект звужує існуючий обсяг прав обвинуваченого в рамках кримінального процесу, що є неприпустимим з огляду на той факт, що чинне в Україні кримінально-процесуальне законодавство і так є недемократичною і застарілою спадщиною радянської системи, адже сьогодні діє кодекс 1961 року", - зазначив депутат.

На його переконання, прийнятий Верховною Радою законопроект посилює нерівність обвинувачення і захисту, повністю нівелюючи принцип змагальності в кримінальному процесі.

Олійник також підкреслив, що парламентський комітет з питань правосуддя, членом якого він є, за результатами розгляду проекту цього закону більшістю голосів рекомендував відправити його на доопрацювання авторам, але це рішення було проігноровано.

"Можна по-різному ставитися до Кучми, Луценка і Тимошенко, але і вони, і кожен громадянин цієї країни повинні бути забезпечені правом на захист у кримінальному процесі", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування