Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власники каналів не хочуть ризикувати через "якісь журналістські уявлення"

Вівторок, 7 червня 2011, 08:25

Заступник директора телеканалу СТБ Олексій Мустафін стверджує, що всі власники телеканалів залежні від лояльності влади.

Про це він заявив в ефірі телемарафону "Повний доступ" на каналі ТВі.

"Ми маємо визнати, що бізнес в Україні дуже сильно залежить від влади", - цитує Мустафіна прес-служба ТВі.

"Тому казати, що тільки УТ-1 залежить від влади чи "Інтер", в силу того, що Хорошковський (сім’я якого володіє телеканалом "Інтер") є державним чиновником і очолює СБУ, це було б неправдою", - заявив заступник директора СТБ.

"Всі власники (телеканалів) є залежними, принаймні, від лояльності влади, гарного ставлення влади, насамперед, тому що в них є ще бізнес, окрім медіа-бізнесу. Це теж велика проблема для України. Тому що, оскільки головний бізнес лежить у них не в медіа-просторі, то інтереси цього бізнесу підпорядковують собі інтереси власне медіа-напрямку у цих підприємців", - сказав Мустафін.

"В більшості випадків власник не хоче ризикувати своїм великим бізнесом заради того, щоб відстоювати якісь журналістські уявлення про професію", - вважає він. 

На думку Мустафіна, ця проблема не має рішення в рамках олігархічних ЗМІ, що підтверджує й досвід Італії. "Єдиний вихід, з моєї точки зору, - створення громадських, суспільних ЗМІ, за які платитимуть самі громадяни", жодав журналіст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: