Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Попова відхрестилися від "сієсти"

Вівторок, 7 червня 2011, 14:50

Київська міська держадміністрація не розсилала рекомендації столичним підприємствам змінити графік роботи у зв'язку зі спекою.

Як повідомляє прес-служба КМДА, "інформація щодо надання рекомендацій столичною владою підприємствам, установам та організаціям Києва змінити графік роботи через спеку - не відповідає дійсності".

"Низка матеріалів про запровадження у столиці "сієсти" не що інше, як домисли журналістів та викривлення інформації, наданої Головним управлінням охорони здоров'я", - сказано в повідомленні.

КМДА уточнює, що 6 червня це управління розмістило на своєму веб-порталі інформацію: "Попередження негативного впливу спеки на здоров’я людини", де йшлося про заходи, які лікарі радять вживати при підвищеній температурі навколишнього природного середовища.

Зокрема, людям з підвищеною чутливістю до спеки лікарі радять з 12:00 до 16:00, коли сонце пече найбільше, перебувати в прохолодних приміщеннях. У цей час не рекомендується організовувати масові заходи.

Управління надало рекомендації щодо одягу, бажаного раціону, вживання рідини, використання сонцезахисних пристроїв тощо. Серед іншого значилося, що "адміністративні заходи можуть включати скорочення робочого дня, зміну його початку та закінчення, збільшення обідньої перерви, перенесення важкої фізичної роботи на ранішні або вечірні години, забезпечення працюючих якісною питною водою".

"Ця інформація є лише рекомендацією фахівців галузі охорони здоров’я для населення", - сказано в повідомленні КМДА за 7 червня.

КМДА наголошує, що "на момент першої публікації про рекомендації щодо змін графіку роботи підприємств, до відділу інформаційного забезпечення (прес-служби) КМДА не надходили офіційні запити журналістів щодо вказаної теми, жодних коментарів співробітники прес-служби не надавали".

Головне управління охорони здоров'я є структурним підрозділом Київської міської державної адміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: