Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив, що депутати стали ходити на роботу

П'ятниця, 8 липня 2011, 10:49

Спікер Володимир Литвин заявив, що депутати почали активніше відвідувати засідання Верховної Ради.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на питання, чому "померла" ініціатива про введення персонального голосування депутата, Литвин сказав: "Вона не померла - просто немає голосів для її ухвалення. Вона живе, і я вважаю, що ми таки прийдемо до введення цієї системи".

"Але, будучи гранично відвертим, скажу, що якщо раніше люди взагалі не ходили на роботу, то тепер почали активніше відвідувати засідання, і це вже плюс", - сказав він.

За словами спікера, в "день опозиції" у парламенті "опозиціонерів практично немає, а представники фракції Партії регіонів працюють у залі".

"Але давайте скажемо відверто: є люди, які не ходили і ходити не будуть. Я переконаний, що корінь проблеми - у виборчому законодавстві", - заявив Литвин.

Коментуючи зауваження про те, що він збирався підписати розпорядження про введення модернізованої системи "Рада", Литвин сказав: "У Конституції, яка нещодавно вступила в дію за рішенням Конституційного Суду, йдеться: "Голова Верховної Ради веде засідання". І крапка".

"А в скасованій Конституції було записано, що голова Ради організовує роботу парламенту. Тому іноді треба заглядати в святці, перш ніж робити відповідні висновки", - сказав він.

"Складається парадоксальна ситуація - є голова Верховної Ради, у нього два заступники, а організовує роботу парламенту комітет (з питань регламенту)", - заявив спікер.

"Я підписати можу, але якщо підписуєш, то повинен розуміти, які будуть наслідки твого рішення. У даному випадку виконувати його не будуть", - зазначив Литвин.

Крім того, він заявив, що за травень отримали зарплату всі депутати, "але відняли із зарплати у тих, хто не з'являвся на пленарних засіданнях".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування