Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко обігнав Тягнибока і Тігіпка

Понеділок, 22 серпня 2011, 14:40

Партія регіонів має найвищий рейтинг серед політичних сил в Україні.

Такі дані соцопитування проведеного Центром Разумкова.

Як відзначають соціологи, партійні електоральні рейтинги усіх політичних сил не змінилися або майже не змінилися порівняно з травнем 2011 року.

Найвищим залишається рейтинг Партії регіонів: за неї висловили намір проголосувати 15,4% усіх опитаних, або 20,3% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

Показники Блоку Юлії Тимошенко складають 13,7% усіх опитаних або 17,7% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні. Третій показник має Політична партія "Фронт змін" (8,8% усіх опитаних або 11,6% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні).

Подолати 3%-й бар’єр могли б також Партія "УДАР" Віталія Кличка" (4,6% усіх опитаних або 5,7% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні), Політична партія "Сильна Україна" (4,5% та 5,5% відповідно), ВО "Свобода" (3,5% та 4,9% відповідно), Комуністична партія України (3,6% та 4,6% відповідно). Решта політичних сил набрали б менше 3% голосів.

У серпні, як і у травні, частка респондентів, які вважають, що нинішня влада гірша, ніж попередня (30,4%) перевищила частку тих, хто вважає, що нинішня влада краща, ніж попередня (18,7%), хоча відносна більшість опитаних (43,2%) схиляються до думки, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої.

У серпні, порівняно з травнем, дещо зросла частка громадян, які висловили готовність узяти участь у протестних акціях: санкціонованих та несанкціонованих мітингах та демонстраціях, страйках, бойкотах.

Також зросло число опитаних, які вважають, що в разі значного погіршення умов життя краще вийти на вулицю з протестом, ніж терпіти матеріальні труднощі заради збереження порядку в країні.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 17 серпня 2011 року.

Було опитано 2007  респондентів віком від 18 років у всіх областях України. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування