Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друг Путіна обійшов Фірташа й націлився на Одеський припортовий

Середа, 3 серпня 2011, 15:50

Структури російського підприємця Аркадія Ротенберга планують брати участь у конкурсі з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".

Як повідомила "Інтерфакс-Україна" прес-служба підприємця, це буде зроблено в рамках розвитку бізнесу з виробництва добрив.

Також повідомляється, що структури Ротенберга вже завершили придбання російського ВАТ "Минудобрения" (Россошь, Воронезька область).

За словами Аркадія Ротенберга, купівля нового активу пов’язана, у першу чергу, з диверсифікованістю інвестиційних вкладень - коштів від продажу частки в "Новороссийском морском торговом порту" будуть задіяні в новому для підприємця бізнесі.

Він зазначив також, що надалі планує розвивати цей напрямок.

"Ми збираємося розвивати ВАТ "Минудобрения" і вкладати в компанію суттєві кошти", - заявив Ротенберг.

"У планах - наша участь у конкурсі на купівлю на Україні ВАТ "Одеський припортовий завод", що підтверджує серйозність наших намірів розвивати цей напрямок бізнесу", - наводяться в повідомленні його слова.

Прес-служба зазначає, що "структури підприємця Аркадія Ротенберга запропонували більш вигідні умови щодо угоди на придбання ВАТ "Минудобрения", ніж інші претенденти, серед яких був український бізнесмен, власник Group DF Дмитро Фірташ і МХК "Єврохім".

Суму угоди в прес-службі не уточнюють.

Між тим, норвезька Yara раніше повідомила про продаж свого 30%-го пакета в "Минудобрениях" за $390 млн. Це оцінює всю компанію в $1,3 млрд.

За стільки ж "Минудобрения" були готові купити російські "Єврохім" та "Акрон". А Дмитро Фірташ заявляв про готовність заплатити за актив $1,4 млрд.

За неофіційною інформацією, основними власниками россошанських "Минудобрений" були сенатор від Воронезької області Микола Ольшанський і його партнер Олександр Ровт.

Раніше газета "Комерсант" писала, що Фірташ збирається купувати компанію "Минудобрения" разом із Борисом та Аркадієм Ротенберг, які є давніми знайомими прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування