Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт зізналася, що глибоко не копала контракти Тимошенко-Путіна

П'ятниця, 2 вересня 2011, 14:10

При написанні судово-економічної експертизи газових контрактів 2009 року первинні документи НАК "Нафтогаз України" не досліджувалися.

Про це заявила експерт Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз Галина Ільчук під час допиту у Печерському райсуді Києва у п’ятницю.

На питання адвоката Тимошенко Миколи Сірого, чи використовувала вона при проведенні експертизи первинні платіжні документи, Ільчук відповіла:

"Вони були не потрібні".

Вона додала, що користувалася лише довідкою, наданою "Нафтогазом".

При цьому, відповідаючи на питання Тимошенко про те, на які саме документи вона б спиралася при встановленні ціни на газ - довідку чи первинні документи - експерт зазначила, що за законом має спиратися на первинні бухгалтерські документи.

Ільчук також повідомила, що досліджувала лише два питання з усієї експертизи, які не стосувалися порушеної кримінальної справи.

За її словами, її завданням було порівняти цифри у бухгалтерській довідці "Нафтогазу" із рішеннями Стокгольмського суду про повернення RosUkrEnergo 11,9 кубометрів газу і виконання зобов'язань за штрафними санкціями.

"Я брала тільки цифри", - зазначила Ільчук.

Експерт також не змогла точно відповісти, скільки часу проводилась експертиза і підтвердила, що експертизу можна вважати "складною".

Як відомо, захист неодноразово звертав увагу на те, що експертиза була проведена за 2-3 дні.

Захист намагався кілька разів поставити запитання щодо кваліфікації експерта, проте прокуратура і суддя кілька разів їх знімали.

Пізніше адвокат Олександр Плахотнюк підкреслив, що навіть тоді, коли експерт була готова відповідати на питання, суддя Родіон Кірєєв перебивав її і дозволяв не відповідати.

Він також додав, що експерт протягом допиту так і не змогла сказати, чи були спричинені збитки "Нафтогазу" газовими контрактами 2009 року.

У свою чергу адвокат Сірий обурився тим, що суд не бере до уваги первинні фінансові документи, які, на його думку, доводять невинуватість Тимошенко, а користується довідками.

Це, на його думку, вказує "на замовний характер" справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування