Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Азарова справжній патріот - це той, хто зачиняє вікна і утеплює двері

Середа, 7 вересня 2011, 10:40

Прем’єр Микола Азаров закликає українців ощадливіше використовувати енергоресурси в осінньо-зимовий період.

Про це він заявив на засіданні Кабміну у середу.

"Ми просимо наших громадян робити все, що від них залежить для економії енергоресурсів", - сказав Азаров.

"Тому що в умовах виритої для всього суспільства газової ями - кабального газового контракту (з Росією) - зачинене вікно, утеплені двері і ощадливе використання газової плити – це питання патріотизму і виживання", - заявив він.

При цьому Азаров додав, що держава "теж має створити умови і дати приклад енергозбереження".

У зв’язку з цим він доручив віце-прем’єру Андрію Клюєву, який має контролювати підготовку до зими, "направити всі ресурси і сили на ліквідацію ризиків аварій і втрати енергії".

Азаров також розкритикував керівників житлово-комунального сектору за повільну підготовку до зими.

"Звичайно, перекопані двори, розкидані по вулицях труби і метушня десятьох прорабів навколо одного робітника з лопатою свідчить про бурхливу діяльність, але вже треба її завершувати", - сказав він.

За його словами, до 1 жовтня 100% мають бути готові підприємства паливно-енергетичного комплексу, до 10 жовтня всі регіони мають подати в уряд комплексний звіт про підготовку роботи в осінньо-зимовий період.

"Перше ж повідомлення про те, що десь мерзнуть діти або хворі буде направлене на біржу праці для відповідного голови місцевої адміністрації і відповідного керівника", - сказав Азаров.

Від УП. Як відомо, для потреб населення Україна використовує переважно газ власного видобутку, а не газ, імпортований з Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування