Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уболівальнику "Динамо" світить 4 роки. За "Спасибо жителям Донбасса..."?

П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:55

Вболівальника футбольного клубу "Динамо" 28-річного Андрія Кореновського можуть ув’язнити на 4 роки.

Фанату офіційно висунули обвинувачення в хуліганстві, яке передбачає 4 роки позбавлення волі або 5 років обмеження волі у виправному центрі.

"Викликали на суд і сказали, що порушено кримінальну справу. Мені висунули обвинувачення у побитті Андрія Саламатова. Сказали, що на плівці нібито видно, що я його раз вдарив. Але насправді я кинувся відтягувати своїх хлопців від нього, і не бив його. На плівці все змазано, не видно чітко, хто його бив.

Мене затримали лише тому, що всі мене знають, я складаю і кричу в рупор слогани за нашу команду. Решту людей, які били Саламантова не можуть знайти." - розповів Gazeta.ua Андрій.

"На стадіоні справді кричали такі слова, але я розумів, що вони могли спровокувати хвилю агресії, тому не підтримав їх. Я не кричав таке у мегафон. І намагався заспокоїти фанатів, які були поруч. Але було пізно, весь стадіон підхопив гасло." - запевнив фанат.

Як відомо, вболівальник київського "Динамо" Андрій Кореновський протягом понеділка перебував на допиті у Печерському райуправлінні МВС за фактом бійки вболівальників і працівника стадіону Андрія Саламатова, який намагався зірвати банер із зображенням Романа Шухевича під час матчу з львівськими "Карпатами".

У той же час, вболівальники "Динамо" пов'язують допит зі скандуванням "Спасибо жителям Донбасса...", яке пролунало на стадіоні після інциденту з Саламатовим.

Нагадаємо, інцидент з Саламатовим стався під час матчу "Динамо" - "Карпати" 7 серпня.

Згодом президент київського клубу Ігор Суркіс оголосив про звільнення працівника стадіону, який раніше активно заявляв про свої антиукраїнські погляди.

Після повідомлення про затримання вболівальника, близько 300 фанатів футбольного клубу "Динамо" (Київ) пікетували Печерський райвідділ міліції до звільнення товариша.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування