Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче забрати в чиновників гроші на освіту й медицину

Субота, 1 жовтня 2011, 17:44

Народні депутати від "Фронту Змін" внесуть свій законопроект про освіту та ініціюють зміни до держбюджету на наступний рік для збільшення фінансування галузі.

Про це повідомив лідер партії Арсеній Яценюк на прес-конференції в Житомирі в суботу, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

За словами Яценюка, він вніс у парламент пропозиції до проекту держбюджету на 2012рік, які передбачають збільшення фінансування освіти в Україні за рахунок скорочення витрат на державний апарат.

"За останні два роки витрати на адміністрацію президента, парламент, Кабінет міністрів, Генеральну прокуратуру і правоохоронну систему зросли на 10 мільярдів гривень. Ми подали пропозиції, в яких вимагаємо скорочення витрат на систему державного управління і відповідне збільшення витрат на систему освіти і охорони здоров'я", - зазначив він.

Яценюк підкреслив, що вимагатиме передусім припинити маніпуляції з тарифною сіткою і прирівняти перший тарифний розряд, за яким розраховується зарплата освітян, до рівня мінімальної зарплатні.

"Ми очікуємо внесення до парламенту закону про освіту і обов'язково запропонуємо альтернативний варіант даного законопроекту. У нас є своє бачення розвитку систему освіти. Тому що для нас, це - пріоритет №1", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування