Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича тягнуть до суду за звання героя для митрополита Володимира

Вівторок, 4 жовтня 2011, 11:18

У Вищий адміністративний суд надійшла скарга на указ президента про присвоєння Митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимира звання "Герой України".
  
Позов до президента Віктора Януковича було подано 2 вересня, Вищий адміністративний суд України прийняв його до розгляду, пише "Дело".
  
Позивач вимагає визнати незаконним указ Януковича про присвоєння звання "Герой України" Володимиру Сабодану (Митрополиту Київському і всієї України Української православної церкви Московського патріархату Володимира). 
  
На засіданні 9 вересня Вищий адмінсуд ухвалив рішення залучити до судового розгляду самого Митрополита, оскільки "рішення по даній справі може вплинути на його права та інтереси".

Судове засідання призначено на 5 жовтня 2011 року. 
  
Як відомо, указ про присвоєння Митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимира звання "Герой України" був підписаний президентом 9 липня поточного року. 
  
Раніше схожа суперечка велася щодо указів екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання "Героя України" лідеру ОУН Степану Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.
  
2 серпня Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного суду та Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконним присвоєння звання "Герой України Бандері та Шухевичу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування