Затримані в Лівії українці не скаржилися дипломатам на здоров’я

Середа, 5 жовтня 2011, 12:18

Громадяни України, які вже більше місяця перебувають у полоні в лівійських повстанців, не висловлювали українським дипломата якихось скарг на свій стан здоров'я.

Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров у середу агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи інформацію про погіршення здоров'я двох заручників.

"Їх постійно відвідують наші дипломати й лікар. Яких-небудь скарг на своє здоров'я вони не висловлювали", - сказав представник МЗС.

За словами Дикусарова, якби відповідні звернення були озвучені, то українці одразу ж були б забезпечені необхідними медикаментами.

"Але ми, звісно ж, будемо перевіряти цю інформацію", - додав він.

Крім того, за словами Дикусарова, троє українців, які перебувають окремо від іншої групи затриманих, найближчим часом будуть переведені у зручніші умови проживання.

Раніше газета "Сегодня" з посиланням на родичку затриманих у Лівії одеситів Дарину Шадрову повідомила, що у Максима й Олександра Шадрових останнім часом почалися серйозні проблеми зі здоров'ям. За словами Дарини Шадрової, у лівійців немає необхідних ліків, що хворим не надається медична допомога.

Дружина іншого лівійського заручника, одесита Дмитра Писаренка, Наталя розповіла про те, що в її чоловіка та інших бранців лівійці відібрали одяг і мобільні телефони.

Про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості, стало відомо місяць тому, 5 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування