Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вимагає пояснень від Азарова та Арбузова щодо розрахунків за газ рублями

Середа, 2 листопада 2011, 10:00

У фракції НУНС вимагають звіту голови НБУ Сергія Арбузова щодо переходу на розрахунок рублями за російських газ.

Про це заявив народний депутат Арсеній Яценюк.

На його думку, заява Арбузова про те, що Україна збирається розраховуватися за російський газ російськими рублями, є першим кроком для переходу України під повний протекторат Російської федерації.

"Ми вимагаємо, щоб голова НБУ разом з міністром фінансів та прем'єром відзвітували у парламенті, хто їм давав право міняти українські гривні на російські рублі. Якщо вони хочуть змінити розрахунки, тоді хай переводять розрахунки за газ в українську національну валюту", - зазначив Яценюк.

Він також нагадав, що Україна відмовилася вступити до україно-російської переговорної групи щодо вступу Росії до Світової організації торгівлі, що означає "відмову від економічних вимог України до Росії, а саме від продажу наших товарів Росії".

"Ми вимагаємо, щоб Україна негайно вступила до робочої групи щодо вступу Росії до СОТ і висловила чіткі вимоги щодо захисту національних інтересів України: перше – газовий контракт; друге – необмежений доступ українських товарів на російський ринок, і третє – зняття всіх торгівельних обмежень", - наголосив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...