Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко кажуть, що суддям мстять за закриття справ проти неї

Понеділок, 7 листопада 2011, 18:08

Відкриття Вищою радою юстиції провадження проти членів Судової палати з кримінальних справ Верховного суду є безпрецедентним випадком тиску на судову владу.

Про це йдеться у заяві президії політради партії "Батьківщина".

Там нагадали, що саме дві палати Верховного суду (кримінальна та військова) 7 років тому винесли рішення щодо законності закриття кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та її соратників.

"Новий репресивний орган - Вища рада юстиції - планує покарати за начебто неправильні рішення не одного суддю, не двох і навіть не трьох - а цілу палату. Покарання за колегіальні рішення - це нове слово в юридичній практиці, яке не має нічого спільного з законом", - заявили в "Батьківщині".  

"Це абсурд та антиконституційний виклик суспільству - коли Вища рада юстиції дає оцінки законності рішень вищого органу судової гілки влади! Виходить, тепер ВРЮ може переглянути будь-який вирок", - уточнили в партії.   

Крім того, в "Батьківщині" підкреслили, що вимогу знищити цілу палату Верховного суду озвучив представник Генпрокуратури, який одночасно представляє і Вищу раду юстиції, і сторону державного обвинувачення.

"Таким чином, тепер за будь-який вирок, який не сподобається адміністрації президента та їхнім поплічникам з ГПУ, суддів будуть переслідувати?", - йдеться в заяві. 

"Сьогодні відбувається демонстративне знищення залишків незалежного судочинства в Україні, на руїнах якого влада вибудовує тоталітарну гільйотину", - заявили в партії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: