Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція шукає власника паркану біля Ради

Вівторок, 8 листопада 2011, 18:21

Міліція встановлює, кому належить металевий паркан біля центральних входів до будівлі Верховної Ради.

Про це повідомили у Головному управлінні МВС України в місті Києві, передає УНІАН.

Пошук "власника" паркану здійснюється в рамках розслідування кримінальної справи за фактом хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів під час акції протесту 3 листопада біля парламенту.

"Це комплексна кримінальна справа, в якій також фігурує епізод зі знесенням паркану", - сказали в управлінні.

Як зазначили у главку, міліція направила до Київської міської державної адміністрації запит, у якому просить надати дані, кому належить паркан, встановлений навколо парламенту.

Як відомо, 3 листопада біля Верховної Ради відбулась акція протесту, у якій взяли участь близько тисячі осіб.

Учасники акції зламали металевий паркан та увірвалися на подвір’я парламенту, після цього їх почали відтісняти бійці спецпідрозділів міліції.

Головне управління МВС України у Києві порушило кримінальну справу за фактом вчинення хуліганських дій та побиття учасниками акції протесту співробітників міліції.

Глава громадської організації "Наступ" Руслан Секела заявив, що міліція не має права порушувати кримінальну справу через зламаний 3 листопада учасниками акцій протесту паркан навколо будівлі Ради.

За словами Секели, згідно з законодавством України, будь-яка архітектурна форма повинна мати замовника, кошторис, проект, дозвіл Київської міської держадміністрації, архітекторів, санепідемстанції.

"Тому що згідно з Державними будівельними нормами, паркан, який має більше метра, повинен мати проект. Той паркан, який стоїть біля Верховної Ради, - це незаконна архітектурна форма, юридично його не існує", - заявив Секела.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування