Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: Політика не впливає на безвізовий режим з ЄС

Середа, 9 листопада 2011, 09:36

Політичні процеси в Україні не впливають на запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, повідомляє УНІАН.

"Ми не відчуваємо жодного особливого впливу. Оскільки, в принципі, із самого початку було розуміння того, що головне – це забезпечити мобільність для громадян України так само, як вона забезпечена для громадян Європейського Союзу, якщо вони хочуть подорожувати в нашу державу", - сказав він.

За словами міністра, це проголошено всіма і стосується всіх рядових і нерядових громадян.

Грищенко вважає, що Україна цього року завершує перший етап роботи щодо досягнення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу.

"Ми погоджували цілу низку законодавчих актів, які необхідно прийняти для того, аби можна було створити нове підґрунтя для вирішення, зокрема, тактичних питань. І ми цього року завершуємо цей перший етап законодавчої роботи", - сказав міністр.

Він також додав, що це стосується фактичних питань захисту персональних даних, яких до півтора десятка.

Другим етапом Грищенко назвав "створення інфраструктури, необхідної для технічного забезпечення прозорості цього процесу і для того, щоб уникнути можливості будь-яких зловживань".

"Це біометричні паспорти, це система зв`язку в режимі реального часу між правоохоронними, прикордонними, митними та іншими структурами, які задіяні в контролі за переміщенням людей між країнами ЄС та Україною", - сказав міністр.

Він наголосив, що "цей етап почнеться фактично з кінця цього року і залежить від наявності як ресурсів, так і ефективної роботи всіх цих структур разом для досягнення мети".

"Ми вважаємо, що повністю зможемо упродовж одного-двох років виконати більшість поставлених завдань. Це в рамках реального і можливого", - запевнив Костянтин Грищенко.

Водночас він зазначив, що в цьому питанні існує якийсь третій елемент, пов`язаний з політичними процесами, що відбуваються в деяких європейських країнах.

"Є третій елемент, який виходить за рамки самого плану. Це політичні процеси в самих європейських країнах. У деяких з них існує, я вважаю, нераціональне побоювання у зв`язку з міграційними процесами", - пояснив міністр.

Грищенко констатував, що серед українців, які виїжджають до Європи, з кожним роком все менше тих, хто порушує візовий режим, і відмовляють в отриманні дозволу на в`їзд буквально декільком відсоткам громадян України, про що свідчить статистика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування