Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка стурбована судом над Тимошенко - заступник держсекретаря

П'ятниця, 2 грудня 2011, 19:00

США зберігають заклопотаність у зв'язку з недавнім вироком, винесеним в Україні екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це заявив у четвер перший заступник держсекретаря Вільям Бернс у своєму виступі на урочистому обіді, організованому американо-українським фондом з нагоди 20-річчя незалежності України.
  
"Не секрет, що ми стурбовані недавнім осудом колишнього прем'єр-міністра Тимошенко, і ми стурбовані тим, як проводився суд над нею", - заявив високопоставлений американський дипломат.

За його словами, США також стурбовані переслідуванням інших діячів опозиції і членів попереднього уряду України.

"Політично мотивовані суди підривають демократію і демократичні цінності", - зазначив Бернс.

"Політично мотивовані суди створюють ризик встановлення самоцензури в ЗМІ і не сприяють широкій участі громадян у суспільному житті через побоювання бути переслідуваними", - цитує дипломата "Інтерфакс-Україна".

"Усе моє життя, проведене в дипломатії, навчило мене, що кожна країна сама собі суддя. Легко читати лекції і давати поради, але вони не завжди легко сприймаються", - сказав Бернс.

"Але дозвольте мені сказати, що в інтересах Америки бачити Україну незалежною, процвітаючою і необоротно демократичною. Україну, яка модернізується як європейська держава, як транспарентна країна, де всі громадяни включені у суспільне життя, де існує вільне і динамічне громадянське суспільство і де всі громадяни користуються повним захистом верховенства закону", - заявив перший заступник держсекретаря.

"Ми підтримуємо майбутнє України, яка глибоко інтегрована в Європу і ми віримо, що майбутнє України - в Європі", - сказав Бернс.

За його словами, вибір України має значення для США.

"Як заявила держсекретар Клінтон, демократії є сильними і більш стабільними партнерами, вони більше займаються торгівлею і менше б'ються", - нагадав він.

"І в той час як ми пропонуємо Україні активну підтримку, успіх буде залежати від вибору і дій самих українців, які вони зробили в 1991 році", - підкреслив Бернс.

"Українці повинні зробити вибір, який збереже їх свободи і їхнє майбутнє", - сказав він.

"Це те, що українці зробили, коли відмовилися чекати, поки їм нададуть свободу і незалежність і це те, що українці повинні зробити зараз", - заявив перший заступник держсекретаря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування