Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіоналка", виправдовуючись, перекрутила слова міжнародного експерта

Понеділок, 5 грудня 2011, 16:38

Депутат від Партії регіонів Ірина Бережна спотворила суть рекомендацій експерта з США при підготовці правок до законодавства про Єдиний реєстр судових рішень.

Про це автор рекомендацій, голова консультаційного комітету Міжнародної асоціації судових адміністрацій Маркус Циммер розповів в інтерв'ю "Делу".

За словами експерта, в своїх рекомендаціях щодо реформування роботи Єдиного реєстру він дійсно радив не вносити до реєстру всі рішення без винятку, але також дав ще кілька рекомендацій, які варто використовувати комплексно.

Зокрема, він зазначив, що чинна система, при якій справи не можна шукати за іменами учасників процесу, створює додаткові складнощі.

"У вас база даних, до якої внесені мільйони різних справ. Можна вписати, по-вашому, хороший пошукової запит, і отримати три тисячі справ. Це явно не сервіс такого рівня, який повинна надавати судова система", - зазначив Циммер.

 За словами експерта, імена необхідно приховувати лише в певних випадках.

"Вносити всі рішення всіх судів у країні в один реєстр непрактично. В інших країнах так не роблять", - підкреслив Циммер.

Експерт зауважив, що, незважаючи на рекомендацію не вносити до реєстру абсолютно всі рішення, він також радив створити місцеві невеличкі реєстри окремо для кожного суду, щоб установа публікувала, наприклад, на своєму веб-сайті всі рішення, які були прийняті в цьому суді.

"Наприклад, в США у кожного федерального суду є свій сайт, на який викладаються всі рішення", - повідомив Циммер.

Раніше Бережна написала на своїй сторінці в Facebook, що використовувала при підготовці скандальних правок до законодавства рекомендації експерта з США Маркуса Циммера.

Закон з правками Бережної був підтриманий Верховною Радою і підписаний президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування