Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР вважають, що Тимошенко в СІЗО судять правильно

Четвер, 8 грудня 2011, 11:46

У Партії регіонів переконані, що суд та правоохоронці не перевищують повноважень, проводячи виїзне засідання у Лук’янівському СІЗО.

Про це заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання журналістів у четвер.

Він сказав, що поки не може коментувати цей інцидент за браком достатньої кількості юридичної інформації.

"Але я не думаю, що представники судових та правоохоронних органів влади хоча б у чомусь перевищують надані законом повноваження, бо розуміють, наскільки гостро стоїть проблема. І, як мені здається, вони діятимуть в межах закону", - сказав депутат.

"Якщо хтось з адвокатів скаже нам, що закон порушується, ми готові запросити керівників цих органів (правоохоронних і судових) до парламенту і дати відповідну оцінку по цьому питанню", - додав він.

За його словами, фракція БЮТ на погоджувальній раді вкотре висловила основну вимогу щодо негайного звільнення Тимошенко. Однак Партія регіонів не може її прийняти, тому "трибуна досі заблокованою з технічних причин".

На запитання, чи шкода йому Тимошенко суто по-людськи, Єфремов відповів: "мені завжди шкода, якщо людина потрапляє у подібну ситуацію, але суто професійно ми не можемо цього робити".

Як раніше повідомила прес-секретар голови ВР Володимира Литвина Ольга Чорна, на погоджувальній раді спікер пропонував розблокувати трибуну для того, щоб надати можливість виступити представникам всіх фракцій.

Після цього, за її словами, Литвин пропонував проголосувати за те, щоб заслухати у парламенті представників правоохоронних органів стосовно подій у Шевченківському суді та СІЗО. А вже далі розглянути внесення до порядку денного законопроекту БЮТівця Віктора Швеця щодо декриміналізації 365 статті Кримінального кодексу.

Однак БЮТ знову почав вимагати негайне звільнення Тимошенко, а Партія регіонів відмовилася приймати цю вимогу. Тому в підсумку депутати ні до чого не домовилися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування