Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці вірять, що для кращої роботи потрібна Європа, а для промисловості ЄЕП

Четвер, 8 грудня 2011, 16:37

Відносна більшість українців вважає, що Україна має орієнтуватися на співробітництво з ЄЕП.

Такими є результати соцопитування, проведеного 24 жовтня - 4 листопада 2011 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Так, 45% опитаних вважають, що Україна має орієнтуватися на співробітництво з Росією та ЄЕП, 33% вважають, що Україна має орієнтуватися на співробітництво з ЄС.

Майбутнє України – в збережені повної незалежності і суверенітету в ухвалені політичних та економічних рішень, без входження в ЄС чи ЄЕП, вважають 13% опитаних.

При цьому в західних областях переважна більшість висловилась за розвиток відносин з ЄС – 63%, а на сході 73% опитаних висловились за відносини з ЄЕП та Росією.

При цьому 14% опитаних упевнені, що Україну колись сприймуть до ЄС, 33% упевнені, що Україну скоріш за все приймуть. 20% респондентів вважають, що Україну скоріш за все не приймуть до ЄС, а 12% упевнені, що перспектив членства в Євросоюзі у України немає.

Більшість українців (41%) також вважають, що українці матимуть більше шансів на отримання хорошої роботи в разі вступу України до ЄС, однак розвиток промисловості і сільського господарства, на думку респондентів (47%) розвиватиметься краще при вступі України до ЄЕП.

Опитано 1600 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3.7% для показників близьких до 50%, 3,2% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 10%, 1,6% - для показників близьких до 5%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування