Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Львівщини не змогла "забалакати" своїх чорнобильців

П'ятниця, 9 грудня 2011, 20:23

Чорнобильці, які мітингують у Львові, так і не змогли домовитися з чиновниками Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомила глава Львівського обласного благодійного фонду "Діти Чорнобиля" Валентина Буренок, передає Gazeta.ua.

На зустрічі з чорнобильцями були присутні глава головного управління Пенсійного фонду Олександр Другов і представник прокуратури Львівської області, заступник глави облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу та соціальної політики Іван Стефанишин, представники управлінь охорони здоров'я, транспорту та зв'язку і соціального захисту.

Основну проблему: виплата пенсій чорнобильцям згідно з судовими рішеннями та виконання закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", так і не вирішили.

Керівник обласного управління пенсійного фонду Олександр Другов пропонує проводити роз'яснювальну кампанію щодо постанови Кабінету міністрів "Про підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Однак чорнобильці, які були на засіданні, вважають такий крок безглуздим, оскільки, на їхню думку, жодна постанова уряду не може стояти над законом, який має вищу юридичну силу.

"Ми не вирішили проблеми. Гроші нам не планують виплачувати. Говорять, що їх немає. Тому будемо зустрічатися через тиждень і обговорювати проблеми знову", - розповіла Буренок.

Як відомо, чорнобильці розбили наметове містечко під Львівською облдержадміністрацією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: