Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович шукає "нову еліту нації". Експерти налаштовані скептично

Четвер, 2 лютого 2012, 09:21

В Україну буде створений спеціальний президентський резерв під назвою "Нова еліта нації", куди увійдуть "найбільш обдаровані громадяни України, які досягли успіху в бізнесі, науці і державній службі".

Про це повідомляється в Стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, яку в середу підписав президент Віктор Янукович.

"Вона (стратегія - УП) повинна забезпечити всі галузі економіки висококваліфікованими кадрами", - йдеться в документі.

Для цього, зокрема, передбачається залучати до органів влади "представників фінансово-економічної сфери, талановитих випускників українських вузів і підприємців".

У документі також говориться про введення державного замовлення, яке буде визначати необхідну економіці число фахівців і "посилення вимог до моральних якостей громадян, залучених до управлінської діяльності, щоб уникнути проявів корупції".

Разом з тим експерти вважають, що стратегія не буде реалізована без належного фінансування.

Екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко переконаний, що для втілення ідей Віктора Януковича необхідно провести реформу вищої та середньої спеціальної освіти.

"Держава говорить: "давайте кадри", а де взяти хороших професіоналів? Матеріальна база ПТУ зношена на 96%, вузів на 80%. Якщо не буде інвестицій в устаткування навчальних закладів сучасною технікою та комп'ютерами, то все буде марно", - заявив Ніколаєнко газеті "Коммерсантъ".

Слід зазначити, що в документі не вказано, яку кількість коштів необхідно для фінансування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування