Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суді закінчили допитувати Луценка

Вівторок, 7 лютого 2012, 10:56

Прокуратура завершила допит екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

В ході допиту Луценко розповів, що беручи на роботу Леоніда Приступлюка, йому не було нічого відомо про його освіту, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Екс-міністр підкреслив, що його роль при прийомі Приступлюка на служу в МВС звелася лише до того, щоб дати вказівку начальнику департаменту кадрової служби прийняти того на роботу водієм.

"Більше жодних дій я не робив і жодних відомостей про це не маю", - підкреслив він.

За словами екс-міністра, рішення оформити Приступлюка до департаменту оперативної служби приймалося у відділі кадрів.

Луценко підкреслив, що всі накази щодо Приступлюка він підписував серед багатьох інших, і ці документи на підпис міністру приходили з резолюціями і візами всіх відповідальних служб.

"Я не мав підстав не підписати підготовлений оперативними службами наказ. На документі були всі необхідні візи, заперечень не було у жодного з департаментів", - пояснив він.

Говорячи про нагороди Приступлюка, Луценко зазначив, що вручав сотні нагород співробітникам органів внутрішніх справ, а ініціаторами нагороджень завжди виступали відповідні департаменти, перевіркою займався кадровий департамент МВС.

При цьому Луценко уточнив, що суму нагороди також визначали співробітники кадрової служби.

Луценко також підкреслив, що особисто нагороди своєму водієві не вручав. "Це не входило до моєї компетенції", - пояснив він.

Крім того, екс-міністр заявив, що підписував лист на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про зарахування стажу Приступлюку на вільнонайманих роботах до стажу роботи в органах МВС.

Луценко підкреслив, що крім його підпису в цьому документі були підписи також начальника кадрового департаменту МВС.

"Однак у матеріалах справи міститься копія листа, яка не відповідає оригіналу... Що з нею зробили фальсифікатори цієї справи, невідомо... І де оригінал?", - запитав він.

Щодо святкування Дня міліції, Луценко підкреслив, що воно проводилося відповідно до указу президента, і що на концерт у Палаці України бюджетні кошти не виділялися.

Представники цивільного позивача ставити питання відмовилися. "У вас заявлено позов до підсудного і нема питань?" - запитав суддя Сергій Вовк.

"А ми їх переконали", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування