Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не знайшла масла в сирі, але й сурогат їсти не хоче

Вівторок, 3 квітня 2012, 22:02

У російської сторони немає претензій до безпеки українських сирів, всі зауваження стосуються відповідності української продукції російським стандартам.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко під вівторок на прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Я хочу підкреслити, що з точки зору безпеки претензій до української продукції немає, і не було. Це спільна позиція російської та української сторони", - зазначив він.

У той же час, глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підкреслив, що безпека і якість - нероздільні поняття в розумінні споживача.

"Ми не говорили про небезпеку. Я з першого дня говорив, що наявність додаткових добавок - це питання не безпеки, а відповідності заявленим вимогам. Це інший рівень споживчої культури. Колеги, ми все-таки в Європі живемо", - сказав він.

"Я плачу свої кровні гроші, чому я замість сиру буду їсти сурогат?", - додав глава Росспоживнагляду.

Він також повідомив, що його відомство не отримало доказу наявності пальмового масла в сирах підприємства "Гадячсир" (Полтавська область) в ході його перевірки 27-28 березня.

"А пальмового масла і не могло там бути, тому що завод-то закритий", - цитує Онищенко "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, за підсумками перевірки "Гадячсир", які проводили фахівці Росспоживнагляду з 27 по 28 березня, російське відомство заявило про виявлення численних порушень в технологічному процесі виробництва сиру.

З 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: