Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кваснєвський за лікування Тимошенко в Німеччині й проти бойкоту

Середа, 2 травня 2012, 12:59

"Єдиним швидким рішенням", яке зніме напругу, може стати надання українською владою дозволу на лікування Юлії Тимошенко у Німеччині.

Таку думку висловив екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський в ефірі TOK FM, повідомляє УНІАН.

Кваснєвський зазначив, що недавно обговорював справу Тимошенко з президентом України Віктором Януковичем.

Він також нагадав, що Янукович має виконати надану раніше обіцянку та декриміналізувати статтю Кримінального кодексу України, за якою засуджена колишня прем'єр.

Водночас Кваснєвський вважає, що бойкот європейськими політиками матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в Україні завдасть більше шкоди, ніж допоможе Тимошенко.

Екс-президент Польщі назвав бойкот "неефективним методом". "Там, де замість діалогу оголошується бойкот, результати, як правило, плачевні", - сказав він.

Політик зазначив, що продовження діалогу не означає погоджуватися з позицією співрозмовника, зауваживши, що європейські політики надалі можуть твердо відстоювати свою точку зору щодо Тимошенко у відносинах з Україною.

"Дуже не люблю, коли змішують політику та спорт. Це черговий приклад помилкового сприйняття ролей та завдань. Вважаю, що Україна та Польща повинні отримати шанс організувати чемпіонат, що буде святом спорту та принесе радість спортсменам і уболівальникам", - додав екс-глава Польської держави.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування