Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники Бельгії проігнорують Євро, президент Хорватії - Ялту

Середа, 2 травня 2012, 20:51

Фламандський уряд (Бельгія) не має наміру приймати запрошення відвідати Євро-2012 через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Відповідну заяву в середу в Брюсселі зробив фламандський міністр-президент Кріс Пейтерс, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на бельгійські ЗМІ.

"Фламандський уряд не прийме запрошення на чемпіонат Європи. Ситуація навколо лідера опозиції Юлії Тимошенко має бути прояснена", - заявив він.

Також про свій намір не відвідувати Євро-2012 заявив міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейдерс.

У той же час, президент Хорватії Іво Йосипович вирішив утриматися від участі в саміті Центральної Європи в Ялті, щоб висловити протест проти порушень прав людини в Україні, передає в середу агентство АФП.

"Враховуючи обставини, що вказують на порушення прав людини в Україні, Йосипович вирішив не їхати на саміт Центральної Європи", - йдеться в повідомленні канцелярії президента Хорватії.

Як повідомлялося, наприкінці квітня в МЗС України заявили, що президенти ряду європейських країн заздалегідь повідомили українську сторону, що не візьмуть участь в саміті Центральної Європи в Ялті з різних причин і закликали не сприймати це як демарш.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...